Ex -Yu

"Današnji napad na srpskog mladića posljedica Kurtijeve antisrpske histerije"

"Današnji napad na srpskog mladića posljedica Kurtijeve antisrpske histerije"
Foto: Facebook | "Današnji napad na srpskog mladića posljedica Kurtijeve antisrpske histerije"

Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića (20) iz Mogile, kome je grupa Albanaca nanijela dva uboda nožem u predjelu ramena, direktna je posljedica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Njega je napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanijela mu dve ubodne rane, podsjeća se u saopštenju.

Pružena mu je odmah, kako se navodi, prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gdje je detaljno pregledan i gdje će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju moguću njegu.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svjedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska djeca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spriječe Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije