Ex -Yu

Detalji tragedije u Istri: Roditelji nekoliko dana prije smrti kćerke (2) tražili pomoć u bolnici

Detalji tragedije u Istri: Roditelji nekoliko dana prije smrti kćerke (2) tražili pomoć u bolnici
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL | Detalji tragedije u Istri: Roditelji nekoliko dana prije smrti kćerke (2) tražili pomoć u bolnici

Vijest o smrti djeteta u pulskoj bolnici potresla je cijelu Istru, a svi se pitaju šta se dogodilo djevojčici (2) koja je u srijedu sahranjena na porečkom području.

Istarska policija saopštila je da se u saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom utvrđuju okolnosti smrti djeteta koje je 18. februara u noćnim satima dovedeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

"Dijete je nakon reanimacije preminulo. Na tijelu preminulog djeteta obavljena je obdukcija, a tačan uzrok smrti biće poznat nakon dobijanja nalaza toksikoloških vještačenja i histoloških analiza tkiva", kratko su saopštili iz PU Istarske.

Ni direktorka pulske bolnice nije želela da komentariše slučaj.

"Ne mogu ništa govoriti o slučaju", kratko je rekla.

Hrvatski portal saznaje i da hitna pomoć nije otišla po bolesno dijete, već su je roditelji dovezli u bolnicu.

"Hitna nije postupala u ovom slučaju. Roditelji su dijete dovezli u bolnicu", kratka je bila i dr. Gordana Antić, zadužena za zdravstvo i socijalnu pomoć Istarske županije.

Nezvanično, roditelji preminule djevojčice nekoliko dana prije nesrećne smrti svog djeteta zbog zdravstvenog stanja potražili su pomoć u pulskoj bolnici.

Neslužbena informacija je i da je djevojčica posljednih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u stomaku, proliv i slične simptome, te je nakon pregleda od strane ljekara puštena na kućnu njegu.

"S obzirom da je postupanje tokom uviđaja tajno, obavještavamo vas, a u vezi vašeg upita o postupanju vezanom za smrt djeteta, da se sprovode istražne i dokazne radnje kako bi se utvrdio uzrok smrti djeteta", rekli su iz Županijskog državnog tužilaštva u Puli, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije