Ex -Yu

Đaci u Srbiji u klupama: "Više nije vanredno"

Đaci u Srbiji u klupama: "Više nije vanredno"
Foto: Tanjug/Arhiva | Đaci u Srbiji u klupama: "Više nije vanredno"

BEOGRAD - Krizni štab donio je odluku danas da se od 19. aprila đaci vraćaju u školske klupe, i to stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci, izjavio je epidemiolog Predrag Kon nakon sjednice.

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smjenama, sa manje učenika u odjeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Dr Kon je kazao i da je donesena odluka da se kao podrška turizmu izjednači cijena PCR testova u Srbiji za naše državljane i strance, koji su do sada plaćali 18.000 dinara, a koja će od sada za sve biti 9.000 dinara, koliko je do sada bila za državljane Srbije.

Takođe, na današnjoj sjednici razgovaralo se i o Beogradskom maratonu koji treba da se održi u junu i odlučeno je da za takmičarski dio može da se krene u pripreme.

Sve ostalo po pitanju maratona, zavisi od situacije, dodao je Kon.

"Što se tiče drugih mera nema promena, ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemiološka situacija je izašla iz vanredne, ocenjujemo je kao nepovoljnu", kazao je dr Kon.

Dodao je da je i dalje veliki broj pacijenata na intenzivnim njegama, kao i u bolnicama, ali da je zabilježen veći broj otpusta od prijema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije