Ex -Yu

Đuzić stabilno, dvojica napadača na slobodi

Đuzić stabilno, dvojica napadača na slobodi
Foto: Tanjug | Đuzić stabilno, dvojica napadača na slobodi

KOSOVSKA VITINA - Zdravstveno stanje Bobana Đuzića /20/, koga su u selu Mogila kod Kosovske Vitine napala trojica Albanaca, stabilno je, izjavio je Srni Đuzićev advokat Vasilije Arsić.

"On se nalazi u bolnici u Pasjanu, gdje je pod neprestanim nadzorom lekara", dodao je Vasić.

Vasić očekuje da mu u toku dana Đuzić potpiše punomoćje kako bi, kako je naveo, odmah podnio krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Gnjilanu.

"Ovo je primer krivičnog dela pokušaj ubistva motivisan na nacionalnoj osnovi", naglasio je Vasić.

On je dodao da ima saznanja da su dvojica od trojice privedenih napadača puštena na slobodu i da to dodatno ugrožava postupak istrage i podizanja optužnice.

"Nadam se da će tužilaštvo i policija postupati u skladu sa zakonom, ali se plašim da će i u ovom slučaju biti abolirani okrivljeni jer je žrtva srpske nacionanosti", ocijenio je Vasić.

Đuzić je juče napadnut u trenutku kada je prolazio pored dvojice albanskih dječaka koji su ga uporno provocirali.

Poslije kraće svađe u obračun se uključio stariji Albanac koga Đuzić poznaje i u tom fizičkom napadu jedan od dvojice maloljetnika mu je nanio povrede nožem "britvom".

Direktor Zdravstvenog centra u Pasjanu Zoran Perić juče je Srni rekao da je Đuzić imao sreću što je uboden nođem u koštani dio leđne lopatice.

"Sreća je što ubodna rana nije nekoliko centimetara niža jer bi u tom slučaju njegov život bio izvesno ugrožen", naveo je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije