Ex -Yu

Dobila kaznu zbog hranjenja mačaka ispred zgrade

Dobila kaznu zbog hranjenja mačaka ispred zgrade
Foto: Pixnio | Dobila kaznu zbog hranjenja mačaka ispred zgrade

PULA - Nevenka Ristović (70) iz Pule kažnjena je sa 132 evra jer je hranila mačke ispred svoje zgrade. Kaznu su joj napisali komunalni redari Grada Pule jer je kako kažu, hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu.

"Nije istina to što su napisali, da bacam hranu. Pojavili su se ovdje jedno jutro u 9 sati u januaru, zaskočili me i slikali mobitelom i onda sam za dva mjeseca dobila kaznu, tačno na 8. mart. Piše na njoj da sam okrivljena, kao neki zločinac. Nisu me htjeli poslušati da macama hranu dajem uredno. Stavim zdjelice, napunim, pričekam da pojedu i onda sve odnesem kući i tako dva puta dnevno" ispričala je Nevenka za portal "Istra24".

Gospođa kaže kako oko zgrade nije bilo prljavih zdjelica i ostataka hrane. 

Žalila se na kaznu.

"Nemam kako platiti, primam socijalnu pomoć od 172 evra mjesečno. Kako da preživim s 40 evra koji mi ostanu?! I ovako gotovo pola dajem za hranu za mačke. Već kad nemaju dom, barem za jesti nek imaju, da budu lijepe i zdrave" dodala je.

Nedavno je spasila mačiće.

"Zar da ih pustim da umru od gladi? Većinu sam uz pomoć udruženja i veterinarske ambulante Andar sterilizovala i kastrirala i to kada je Grad Pula imao akciju besplatne kastracije. Znači Grad je to platio, a sada mi taj isti grad ne dozvoljava da im dam jesti" dodaje.

Komšije kažu kako nije problem gospođa koja hrani mačke, već galebovi koji se skupljaju oko smeća, kao i ljudi koji svoje pse dovode na zelenu površinu ispred zgrade i sve je puno izmeta, prenosi "24 sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije