Ex -Yu

Državljanin Srbije pronađen mrtav u Kolumbiji

Državljanin Srbije pronađen mrtav u Kolumbiji
Foto: N.N. | Srbin pronađen mrtav u Kolumbiji

BOGOTA - Pančevac Vladimir Vidaković (30), rođeni brat ubijenog Miloša Vidakovića, pronađen je mrtav u Medeljinu, u Kolumbiji, prije nekoliko dana, objavile su danas "Večernje novosti".

Kako navode, on je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica, na osnovu dokumenata Srbije koji su bili na njegovo ime.

Njegov brat Miloš Vidaković ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je pripojen sudskom predmetu o likvidaciji Nikole Bojovića.

Kolumbijski mediji izvjestili su o "sumnjivoj smrti Srbina turiste", dodaje list.

Prema riječima neimenovanog izvora "Novosti" iz srpske policije, postoje sumnje da je Vidaković "usmrćen jakom dozom narkotika". Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro, urađena je obdukcija i čekaju se rezultati, dodaje list.

"Novosti" napominju da je Vidaković, kao i njegov brat, poznat srpskoj policiji i da je dovođen u vezu s dilovanjem narkotika, ali i drugim krivičnim djelima.

Za smrt Miloša Vidakovića u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni su Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića.

Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Presuda, za oba zločina, ukinuta je i u toku je ponovljeno suđenje. Nova presuda se očekuje za desetak dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije