Ex -Yu

Troje djece koje je otac bacio teže povrijeđeno, jedna djevojčica u komi

Troje djece koje je otac bacio teže povrijeđeno, jedna djevojčica u komi
Foto: 057info.hr/Ilustracija | Dvije djevojčice koje je otac bacio teško povrijeđene, jedna u komi

ZADAR - Troje od četvoro djece, koje je danas u Pagu sa prvog zgrada porodične kuće bacio otac, teže je povrijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica koja je na aparatima za disanje, saopštili su ljekari zadarske bolnice.

Kada se stanje djevojčice stabilizuje, razmišlja se o njenom transportu u Zagreb.

Dvije djevojčice su na odjeljenju intenzivne nege, a ostalo dvoje djece na odjeljenju hirurgije, saopštili su ljekari Opšte bolnice Zadar na konferenciji za medije.

"Sedmogodišnja djevojčica najteže je povrijeđena. Ima brojne povrede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali da stavimo na mehaničku ventilaciju", rekao je načelnik odjeljenja za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

Dodao je da je druga, osmogodišnja djevojčica, koja se takođe nalazi na intenzivnoj njezi, pri svijesti i da je stabilna, prenosi Hina.

Karuc je rekao da će ta djevojčica sutra vjerovatno biti operisana.

Načelnik hirurgije Saša Pavić potvrdio da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjeljenju hirurgije.

"Djevojčica ima lakše tjelesne povrede, uglavnom ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je stabilno, ali na kontrolnim snimcima pojavilo mu se nešto vazduha u grudnom košu, što znači da su mu vjerovatno pluća povrijeđena", kazao je Pavić.

Direktor zadarske bolnice Željko Čulina potvrdio je da je djecu posjetila majka, a da je u bolnicu došla u pratnji službenice Centra za socijalnu pomoć.

Ljekari su rekli da će joj boravak s djecom biti omogućen koliko zdravstveno stanje djece to bude dopustilo.

Hrvatsku je jutros potresao nezapamćen čin oca koji je s prvog sprata kuće u Pagu bacio četvero djece, starosti od tri, pet, sedam i osam godina.

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara.

Radio Zadar je objavio da je riječ o "problematičnoj porodici koja je doselila u Pag" iz Slavonije, tačnije iz Virovitice.

Ovim povodom oglasio se odmah i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Hrvatska zgrožena ovim monstruoznim činom na Pagu.

Očekuju, kazao je, dalje vijesti.

"Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se dogodio na Pagu", kazao je premijer na početku sjednice vlade.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i u okviru svoje nadležnosti će preduzeti mjere krivičnopravne zaštite djece.

Počinlica ovog monstruoznog djela, otac djece je priveden u policiju, prenio je portal 24sata.hr.

Mediji prenose svjedočenje komšija koji kažu da je porodica doselila prije 10 godina iz Slavonije u Pag, te da je i ranije bilo nekih problema.

Mediji prenose da je majka domaćica i da ima još jednu kćerku iz prvog braka staru 18 godina koja joj je oduzeta i živi u Rijeci.

Otac je, navodi se, zaposlen u jednom paškom kamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije