Ex -Yu

Dvojica dječaka ukrala novac za liječenje djevojčice

Dvojica dječaka ukrala novac za liječenje djevojčice
Foto: N.N. | Dvojica dječaka ukrala novac za liječenje djevojčice

Maloljetni Kikinđani (15) i (12) u subotu su, ispred jednog restorana brze hrane, ukrali novac namijenjen liječenju četrnaestomesečne Tise Sredojev.

Policija je juče rasvijetlila ovu krađu koja je izazvala ogorčenje i nevjericu ljudi koji saosjećaju sa malenim borcem i njenim roditeljima.

"Nisam ljuta, ni najmanje. Nemaju oni svijest o tome šta su uradili", kaže Jelena Sredojev, Tisina majka. Protiv starijeg dječaka je podnesen zahtnev za pokretanje prekršajnog postupka zbog drskog i bezobzirnog ponašanja iz Zakona o javnom redu i miru.

"Mlađi počinilac je prekršajno neodgovoran, pa je prekršajna prijava podnesena protiv njegovog oca zbog propuštanja dužnog nadzora nad djetetom iz Zakona o prekršajima", rečeno je iz kikindske policije.

Odbačenu kutiju u dijelu Dositejeve ulice, kod PIO fonda, u subotu je pronašao radnik obezbjeđenja. On je policiji prijavio da su dvije nepoznate osobe odbacile staklenu kutiju u kojoj je bilo 600 dinara.

Preostalu sumu, maloljetnici su ukrali i pobjegli, a radnica restorana brze hrane nije ni primijetila da je kutija nestala, jer je zbog "Dana ludaje" bila velika gužva. Kutija je istog dana vraćena, a u nju Kikinđani i dalje ubacuju novac.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije