Ex -Yu

GSS: Pretražićemo svaki sektor u potrazi za malom Dankom

GSS: Pretražićemo svaki sektor u potrazi za malom Dankom
Foto: Društvene mreže | GSS: Pretražićemo svaki sektor u potrazi za malom Dankom

BEOGRAD - Dronovi sa termovizijom pretražuju teren gdje se pretpostavlja da se nalazi dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, koja je danas nestala u Boru, a nakon toga u potragu će krenuti i spasilački tim, rekli su iz Gorske službe spasavanja (GSS).

"Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen", rekao je spasilac Danijel Aleksić.

On je istakao da je GSS na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi bio pretražen što širi prostor.

Aleksić je naveo da je teren na kojem se traga za djevojčivom nepristupačan zbog niskog rastinja i šume, prenosi Tanjug.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da će potraga biti nastavljena i u toku noći.

"Ceo dan se radi u na pretrazi terena koji vrlo nepristupačan. Molim građane za mir i razumevanje, da ne ometaju rad policije i izlažu sebe riziku na ovakvom terenu, ljudi rade svoj posao, i molim sve da se pridržavaju koordinacije MUP-a", poručio je Milikić.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje u gradu Boru, nakon čega je u Srbiji prvi put pokrenut sistem "Pronađi me!", koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Sistem omogućava brzu distribuciju informacija svim građanima putem entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija procijeni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinijelo pronalasku djeteta.

Hitno obavještavanje podrazumijeva slanje poruke o nestanku maloljetnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima putem njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, željezničkim i autobuskim stanicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije