Ex -Yu

Generalna proba vojske i policije pred "Odgovor 2021"

Generalna proba vojske i policije pred "Odgovor 2021"
Foto: Tanjug | Generalna proba vojske i policije pred "Odgovor 2021"

BEOGRAD - Generalna proba završnice združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021" održana je danas na poligonima Pasuljanske livade i Orešac, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Generalnoj probi prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na poligonu Orešac je prikazana sposobnost specijalnih jedinica Vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rješavanje talačke situacije a na "Pasuljanskim livadama" su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pješadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vježbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na ova dva poligona će prikazati dio sposobnosti, uvježbanosti, vatrene moći i sadejstva u rješavanju kriznih situacija, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije