Ex -Yu

Grabar-Kitarović: Iskrena želja Nikolića za jačanje državnih odnosa

Grabar-Kitarović: Iskrena želja Nikolića za jačanje državnih odnosa
Grabar-Kitarović: Iskrena želja Nikolića za jačanje državnih odnosa

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar-Kitarović poručila je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, povodom njegove oštre osude spaljivanja hrvatske zastave u Beogradu, da prepoznaje iskrenu želju za jačanjem međudržavnih odnosa.

"Kao predsjednici država imamo ličnu odgovornost za sveukupno atmosferu u odnosima i moja je nada da ćemo zajedničkim djelovanjem dodatno podstaknuti rad vlada naših dviju država kako bi se konačno zatvorila neka od poglavlja iz nedavne prošlosti koja, čvrsto držim, treba riješiti među susjedima koji se okreću zajedničkoj evropskoj budućnosti", navodi se u poruci Kitarovićeve.

Ovu poruku Kitarovićeve je u njeno ime prenio savjetniku predsjednika Srbije Ivanu Mrkiću savjetnik hrvatske predsjednice za spoljnu i evropsku politiku Dario Miheli, prenose hrvatski mediji.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zapalio je juče u Beogradu zastavu Hrvatske i rekao da je ponosan na taj čin, jer je pod tom zastavom izvršen genocid nad Srbima u Drugom svjtskom ratu i progon srpskog stanovništva 90-tih godina prošlog vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije