Ex -Yu

Hrvat napravio haos u njemačkom vozu: Vrijeđao i udarao policiju

Hrvat napravio haos u njemačkom vozu: Vrijeđao i udarao policiju
Foto: Foto: Pixabay | Hrvat napravio haos u njemačkom vozu, nije htio izaći, vrijeđao i udarao policiju
Nezavisne novine

KARLSRUE - Kontrolni centar za hitne slučajeve Deutsche Bahna obavijestio je Savezni policijski inspektorat u Konstancu o incidentu u kojem je učestvovao muškarac, porijekom iz Hrvatske, a koji je bio putnik u regionalnom vozu koji saobraća na liniji Karlsrue- Konstanc.

Kako prenosi Fenix-magazine.de, tek nakon nekoliko nagovora dežurnih zvaničnika reagovao je 52-godišnjak, koji je bio u teško alkoholisanom stanju.

Oglušio se na zahtjev da napusti voz i umjesto toga pokušao je otići u WC. Kada ga je patrola privela i izvela iz voza, hrvatski sdržavljanin aw pokušao izvući, pružio otpor. Zbog agresivnosti, policija ga je morala oboriti na platformu i privremeno vezati.

On je zatim vrijeđao i prijetio službenicima policije te je udarao nogama u smjeru službenika. Jedan od udaraca nogom pogodio je policajca u kuk. U incidentu nije bilo povrijeđenih.

Uz podršku druge patrole muškarac je priveden na dalje postupanje. Čak i tokom vožnje nastavili su se pokušaji udaranja i vrijeđanja policajaca.

Po nalogu državnog Tužilaštva u Konstancu, uzet je medicinski uzorak krvi. On će biti prijavljen za napad i ometanje policijskih službenika u radu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije