Ex -Yu

Hrvatska u šoku: Nestalom djedu odrubljena glava i raskomadano tijelo

Hrvatska u šoku: Nestalom djedu odrubljena glava i raskomadano tijelo
Foto: Nestali.hr/Printscreen YouTube | Hrvatska u šoku: Nestalom djedu odrubljena glava i raskomadano tijelo

GLINA, SPLIT - Aleksandar Nišević (29) iz Gline, koji je u ljeto prošle godine šokirao Splićane fizičkim napadima na dvije žene te koji je zbog toga osuđen na 11 godina zatvora, u ponedjeljak je osumnjičen i za ubistvo svog djeda Miloša Niševića (89) kojem se od kraja 2019. izgubio svaki trag.

Miloš Nišević se od 28. decembra 2019. smatrao nestalom osobom, ali radom kriminalista iz više uprava utvrđeno je, nažalost, da je njegov nestanak imao zlokobnu pozadinu, piše Jutarnji list.

Ostaci tijela Miloša Niševića navodno su raskomadani pronađeni prije nekoga vremena, a policija je sad za njegov nestanak osumnjičila njegova agresivnog unuka koji se od ljeta prošle godine nalazi u zatvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubistva bila odrezana glava. Motiv je navodno bio koristoljublje, odnosno penzija ubijenog Miloša te je njegov unuk prijavljen za teško ubistvo iz koristoljublja.

Aleksandar Nišević je do juna 2021. bio je potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, iako nije bio nepoznat pravosuđu. Bio je višetruko osuđivan zbog krađa, a iako je nakupio 13 pravomoćnih presuda, stalno je dobijao uslovne kazne od sudova širom Hrvatske.

U julu 2021. njegova agresivnost postala je javno poznata, kad je nadzorna kamera zabilježila njegov brutalan napad na jednu od dviju žena koje je bezrazložno napao u istom danu.

Najprije je u 7.15 sati u objektu na plaži Firule flašom u glavu udario Nevenku Margetu (52), a kad je žena pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje koje su naišle, napadač je pobjegao.

Nedugo zatim u Ulici Antuna Branka Šimića s leđa je više puta kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju potom nastavio tući šakama po glavi.

Utvrđeno je da je 52-godišnjakinja zadobila lakše povrede, a 40-godišnjakinja tešku povrede noge.

Niševića je policija ubrzo uhapsila te se od tad nalazi iza rešetaka. Nakon ovakvih napada svi su se zapitali odakle tolika agresivnost kod 29-godišnjaka koji dotad nije počinio ništa teže od krađe po trgovinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije