Ex -Yu

Hrvatski ljekari najavili štrajk

Hrvatski ljekari najavili štrajk
Foto: Pixabay | Hrvatski ljekari najavili štrajk

ZAGREB - Svih pet ljekarskih udruženja u Hrvatskoj najavilo je štrajk zbog problema u zdravstvu, a odluka kada će biti donijeće će Skupština Hrvatskog ljekarskog sindikata.

Predsjednik Hrvatske ljekarske komore Krešimir Luetić rekao je da su se ljekari saglasili da sutra i formalno zatraže sastanak sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, te da očekuju da se on lično uključi u rješavanje problema.

"Odgovornost za štrajk je na Vladi. Naravno da ćemo se u štrajku pobrinuti o svim hitnim pacijentima, onkološkim, kao i o djeci", rekao je Luetić novinarima nakon sastanka u Ljekarskoj komori.

On je naveo da je očito da 3.000 ljekara na nedavnom protestu na Markovom trgu u Zagrebu nije bila jasna poruka Vladi, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska ljekarska komora, ljekarski sindikat, udruženje bolničkih ljekara, Koordinacija porodične medicine i Inicijativa mladih ljekara danas su raspravljali o daljim aktivnostima s obzirom na to da nedavni protest nije doveo do onoga što su očekivali.

Članovi pet krovnih ljekarskih udruženja su na nedavnom protestu u Zagrebu iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, platama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sistemu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije