Ex -Yu

Italijanski novinar Ratka Mladića "proglasio mrtvim"

Italijanski novinar Ratka Mladića "proglasio mrtvim"
Foto: N.N. | Italijanski novinar Ratka Mladića "proglasio mrtvim"

Nalog na Twitteru na kom je objavljeno da je Ratko Mladić, general VRS, preminuo, zapravo je lažni nalog koji je napravio italijanski novinar Tomazo Debenedeti.

Kako su strani mediji pisali još 2018. godine ovaj novinar je i ranije imao slične ispade i tada a "mrtvim" proglasio Kostu Gavrasa.

Debenedetiju to nije bio prvi put. "Sahranio" je već ranije i JK Roling, Fidela Kastra, papu Benedikta XVI, Milana Kunderu...

List Njujorker je pisao kako je on ranije izmislio čak 60 intervjua sa poznatim ličnostima od Gorbačova do dalaj-lame, a sve mu je prolazilo neprimijećeno zato što je uglavnom pisao za male italijanske novine.

Prema pisanju stranih medija, sve je izbilo na površinu kada je jedan italijanski novinar pitao pisca Filipa Rota nešto što je ovaj ranije navodno rekao Debenedetiju.

Ipak, on se, čini se, nije mnogo potresao. "Sviđa mi se da budem italijanski šampion u laganju", rekao je on jednom prilikom i dodao da puno truda i energije ulaže u pripremanje svojih prevara kako bi bile što uspješnije.

POVEZANA VIJEST: Iz Haga za "Nezavisne" - Lažna vijest o smrti Ratka Mladića 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije