Ex -Yu

Ivica Todorić osnovao stranku

Ivica Todorić osnovao stranku
Foto: Tanjug/AP | Ivica Todorić osnovao stranku

ZAGREB - Nekadašnji vlasnik koncerna "Agrokor" Ivica Todorić osnovao je stranku "Zajedno Hrvatska" i obećao borbu protiv kriminala i korupcije, kao i veće plate.

Todorić je bio najbogatiji čovjek u Hrvatskoj, ali je kasnije bio optužen za kriminal i korupciju i da je sa saradncima nanio višemilionsku štetu državi.

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu drugi je put povuklo optužnicu u slučaju "Agrokor" u avgustu prošle godine, što se prvi put dogodilo 2021.

On je najavio da će njegova stranka već u prvom mandatu promijeniti sve paradigme društvenog okruženja i da će "svi koji su ogrezli u kriminal i korupciju biti zauvijek izbrisani iz hrvatskog javnog prostora".

Prema njegovim riječima, odlučni obračun sa kriminalom i korupcijom u politici osnovni je preduslov za zdravo društvo, privredni rast i stvaranje vrijednosti za sve građane Hrvatske.

Todorić je najavio da će sa strankom izaći na parlamentarne izbore u Hrvatskoj, prenosi Srna.

"U prvom mandatu ćemo podići plate i penzije na nivo prosjeka EU, a taj proces pretpostavlja privlačenje svježeg kapitala kroz jaki investicioni zamah, nove fabrike i radna mjesta", izjavio je Todorić na osnivanju stranke.

On je pozvao sve građane "koji se ne mire sa postojećim stanjem" da mu se pridruže u borbi za "bolju Hrvatsku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije