Ex -Yu

Ministar: Izručenje osumnjičenog za Vanjino ubistvo pitanje dana

Ministar: Izručenje osumnjičenog za Vanjino ubistvo pitanje dana
Foto: Telma.com | Izručenje osumnjičenog za Vanjino ubistvo pitanje dana

Ministri pravde Makedonije i Turske, Krenar Loga i Jilmaz Tunč, razgovarali su danas u Ankari o postupku izručenja državljanina Sjeverne Makedonije Ljupča Palevskog prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo i otmicu.

Ministar Loga je za skopsku Telmu tv. rekao da su u pitanju dani kada će Palevski biti izručen Sjevernoj Makedoniji.

Iz makedonskog Ministarstva pravde je saopšteno da je ministar Loga turskog kolegu obavijestio da je sudski proces protiv Palevskog završen i da se očekuje završetak administrativnih postupaka, a nakon toga i njegovo izručenje, prenosi Tanjug.

Navodi se da je Loga zahvalio Tunču na brzoj reakciji i hapšenju Palevskog i istakao da je to dobar znak za društvo, da kazni one koji su počinili zločin.

Ljupčo Palevski Palča je u Sjevernoj Makedoniji osumnjičen za ubistvo maloljetne Vanje Đorčevske i penzionera iz Velesa Panča Žežovskog.

Sjeverna Makedonija je za njim raspisala poternicu nakon što je utvrđeno da je on pobjegao najprije u Bugarsku, a potom u Tursku.

Ovaj zločin se dogodio početkom decembra prošle godine u trenutku dok su policija i vlasti maksimalno bili angažovani na organizaciji i održavanju ministarskog samita Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije