Ex -Yu

Izvještaj: Demonstranti sklonili barikade kad je dolazio Đukanović

Izvještaj: Demonstranti sklonili barikade kad je dolazio Đukanović
Foto: Tanjug | Izvještaj: Demonstranti sklonili barikade kad je dolazio Đukanović

CETINJE - Milo Đukanović nenajavljeno je stigao na Cetinje 4. septembra, a demonstranti su tada sklonili barikade kako bi nesmetano mogao da uđe u Prestonicu.

To između ostalog piše u Posebnom izvještaju Uprave policije, u kojem je analizirano postupanje policijskih službenika u cilju obezbjeđenja i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira na Cetinju 4. i 5. septembra, uoči ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Oko 18.30 časova na Cetinje je došao eskort, bez prethodne najave, sa štićenom ličnošću - predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem prilikom čega su demonstranti pomjerili postavljene barikade kako bi kolona vozila nesmetano prošla prema samom gradskom jezgru", navodi se u izvještaju.

Dodaje se još da je po ulasku u Cetinje, predsjednik ušao u zgradu rezidencije, a zatim je u pratnji obezbjeđenja - pripadnika Uprave policije, Njegoševom ulicom došao u ugostiteljski objekat 'Gradska kafana' na Trgu kralja Nikole, gdje se pridružio ostalim okupijenim građanima koji su se tu nalazili radi iskazivanja nezadovoljstva zbog održavanja ceremonije.

"Nakon određenog vremena, oko 23.00 časa, isti se povukao u svoju rezidenciju na Cetinju", piše u izvještaju, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije