Ex -Yu

Jeremić: Srbija će predsedavati Ujedinjenim nacijama

Jeremić: Srbija će predsedavati Ujedinjenim nacijama
Jeremić: Srbija će predsedavati Ujedinjenim nacijama

BANJA KOVILJAČA – Kandidat za poslanika na listi Demokratske stranke (DS) Vuk Jeremić rekao je danas u Banji Koviljači da će Srbija 8. juna biti izabrana da godinu dana predsedava Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (UN) i da samo ta stranka ima kapacitet da to omogući.

Obraćajući se građanima na skupu u turističkom centru Podrinja, Jeremić je rekao će se 8. juna sve zemlje svijeta okupiti da bi glasale koja će država „kao prva među jednakima“ predvoditi UN. On je dodao da je Srbija najozbiljniji kandidat za tu ulogu, što nije moglo da se očekuje pre nekoliko godina.

 „Ja vam kažem sad u Banji Koviljači, 8. juna biće izabrana Srbija. A da bi bili izabrani moramo da nastavimo dalje putem koji ne ugrožava ni dostojanstvo, ni državne interese naroda, putem koji ne uvodi u opasnosti ovu zemlju”, dodao je Jeremić.

Prema njegovim riječima, taj put podrazumijeva dalje angažovanje, otvaranje, saradnju i razumijevanje sa svijetom, bez ustupaka koji nisu mogući ili nisu pristojni i „samo jedna politička snaga danas ima kapacitet da to uradi, a nju predvodi Boris Tadić, sadašnji i budući predsednik Srbije.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije