Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Knežević: Očekujemo formiranje vlade do početka oktobra

Knežević: Očekujemo formiranje vlade do početka oktobra
Foto: dnpcg.me | Knežević: Očekujemo formiranje vlade do početka oktobra
Tanjug

Jedan od lidera Demokratskog fronta i Koalicije za budućnost Crne Gore Milan Knežević izjavio je danas da očekuje da će formiranje parlamenta i nove vlade u Crnoj Gori biti najkasnije do kraja septembra ili prvih dana oktobra.

"Postoje jasne zakonske procedure, pošto će se ponoviti glasanje na određenim biračkim mjestima... Mi moramo nakon proglašavanja tih rezultata da u roku od 15 dana konstituišemo parlament i da nakon toga uputimo pismo predsjedniku države Milu Ðukanoviću, da imamo parlamentarnu većinu, odnosno da imamo 41 i više poslanika i da tražimo mandat za sastav nove mlade", rekao je Knežević za TV Pink.

Naveo je i da ne očekuje nikakve, kako kaže, tenzične situacije, pošto je, dodaje, Milo Ðukanović i sam priznao poraz na nedavno održanim izborima.

"Njemu je jasno da je nepromišljenim potezima, posebno sa Zakonom o slobodi vjeroispovesti izgubio izbore", naveo je Knežević.

Kaže i da njegova koalicija želi stabilnu vladu, kao i da Crna Gora, kako kaže, više nikad ne bude antisrpska država, te da se jasno opredijeli prema članstvu u EU.

"Želimo da sa strankama manjiskih naroda napravimo jednu stabilnu vladu i prema tome mi moramo da razvijamo odnose sa najbližim i najbratskijim državama, posebno sa Srbijom, Ruskom Federacijom, Republikom Srpskom, BiH...", rekao je Knežević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije