Ex -Yu

Ko je ubijeni Edmond Mustafa u Baru

Ko je ubijeni Edmond Mustafa u Baru
Foto: Primorski portal | Ko je ubijeni Edmond Mustafa u Baru

BAR - Edmond Mustafa (29) ubijen je jutros u centru Bara u Crnog Gori, kada ga je zasad nepoznati napadač izrešetao, a cio događaj se odigrao pred očima njegove sestre.

Napadač je nakon ubistva pobjegao na motoru, a sve se dogodilo oko 9.20 časova na uglu ulica Popa Dukljanina i Maršala Tita.

Na Mustafu je pucano sa udaljenosti od 10 metara, dok je nesrećna djevojka vrištala i dozivala u pomoć, prenijeli su crnogorski mediji.

Ubijeni muškarac odranije je poznat istražnim organima i on je avgusta 2020. godine uhapšen u ovom gradu.

Mustafa je takođe označen kao nalogodavac, zajedno sa Zoranom Perovićem, bombaškog napada na kuću šefa sprovodničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića.

Kako je policija tada saopštila dok se osumnjičeni Edmond Mustafa nalazio u Istražnom zatvoru naručio je bacanje bombe na kuću Burića. U velikoj policijskoj akciji privedeni su u Miljan Dujović i Nikola Cupać i svi su bili u evidenciji crnogorske policije.

Inače, ubijeni Mustafa je u toku 2017. godine osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog krivičnog djela iznuda u pokušaju u saizvršilaštvu. Međutim, podgorički Viši sud ukinuo je tu presudu.

Pored ovoga, Mustafa je na potjernici bio i zbog nasilničog ponašanja, a hapšen je i zbog oružja.

Navodno, u avgustu 2020. godine bio je otet od strane kavačkog klana.

Tada je izazvao bijes vođe kavačana Radoja Zvicera jer se predomišljao o tome da li će sarađivati sa tim klanom. Njega su tada oteli prljavi policajci Ljubo Milović i Petar Lazović i odveli ga u štek stan. Prethodno su pregovarali, ali pošto pregovori nisu bili uspješni, Milović je predložio da mu bace bombu na porodičnu kuću u Baru.

Tokom 2022. godine nudio je tužilaštvu u Crnoj Gori informacije vezane za 11 ubistava koje je navodno počinila škaljarska kriminalna grupa. Krajem prošle godine uhapšen je i osuđen na 15 dana zatvora zbog toga što je vozio pod dejstvom narkotika.

Vezane vijesti: 

Pucnjava u Baru, ubijen Edmond Mustafa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije