Ex -Yu

Kod crnogorskog državljanina pronašli 250 kg marihuane

Kod crnogorskog državljanina pronašli 250 kg marihuane
Foto: Pixnio | Kod crnogorskog državljanina pronašli 250 kg marihuane

ZAGREB - Zagrebačka je policija u srijedu kod naplatnih kućica Lučko imala redovnu kontrolu saobraćaja ali i preventivno pojačano postupanje prema navijačima. Policajci su baš tu zaustavili 23-godišnjeg državljanin Crne Gore sa više od 250 kilograma marihuane u vozilu.

Tako su u sklopu svoje akcije zaustavili lični automobil marke Opel Vivaro. Policajci su opravdali svoju sumnju jer je u vozilu uočena veća količina vreća ispunjana s marihuanom sakrivena na zadnjem sjedištu kombija. Vozače je uhapšen i priveden u službene prostorije policije na dalje kriminalističko istraživanje.

"Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio navedeno na način da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga na za sada neutvrđen način, a radi dalje preprodaje, nabavio veće količine konoplje tipa droga koju je potom sakrio u kombi vozilu marke Opel Vivaro vlasništvo trgovačkog društva iz Dubrovnika, a kojim se koristi" izvijestila je policija.

Obavljenom pretragom kombi vozila pronađeno je 250.2 kilograma marihuane pakovane u 200 plastičnih paketa. Tokom kriminalističkog istraživanja oduzet određeni novčani iznos za koji postoji sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan zatvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu, prenosi "Jutarnji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije