Ex -Yu

Krali zaplijenjene cigarete iz skladišta luke Bar

Krali zaplijenjene cigarete iz skladišta luke Bar
Foto: Ilustracija | Krali zaplijenjene cigarete iz skladišta luke Bar

​PODGORICA - Pripadnici Uprave policije Crne Gore uhapsili su tri lica zbog krađe i krijumčarenja cigareta iz skladišta u Luci Bar, čime su oštetili državni budžet za oko 1,7 miliona evra.

"Nakon što su zaposleni na obezbjeđenju Luke Bar prijavili policiji 16. septembra da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu 'Zenšped grupe' kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) sa Kosova sa prebivalištem u Baru, koji su prevozili veću količinu cigareta, policija je izvršila vanredni pregled skladišta Luke Bar u sklopu slobodne carinske zone", saopšteno je iz Uprava policije Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je tom prilikom ustanovljeno da nedostaju 1.841 paket i 152 boksa cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice.

Preduzimajući dalje policijske aktivnosti identifikovana su lica odgovorna za ova djela. Radi prikupljanja obavještenja, u službene prostorije su dovedeni Đ.V. (28) iz Bara koji je skladištar u Luci Bar, te N.F. i J.A.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica u posljednjih pola godine u više navrata krali cigarete radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

"Đ.V. je, sumnja se, koristeći položaj skladištara ulazio u skladište i iznosio cigarete dok su N.F. i J.A. ukradenu robu, koristeći službeno vozilo špediterske firme, izvozili iz Luke Bar i transportovali na parking prostor gdje su je predavali za sada nepoznatom licu za novčanu nadoknadu", navodi se u saopštenju.

Iz policije dodaju da su osumnjičeni na ovaj način pričinili štetu budžetu Crne Gore od oko 1.692.174 evra po osnovu neplaćenih pripadajućih dažbina.

Po naredbi sudije Osnovnog suda u Baru, policija je izvršila pretres stanova osumnjičenih i tom prilikom je kod Đ.V. pronađeno 25 komada municije u ilegalnom posjedu.

Policija je juče obaviještena od radnika obezbjeđenja u Luci Bar da je u jednoj prostoriji skladišta pronađeno 38 paketa cigareta za koje se pretpostavlja da potiču iz ovog skladišta. Daljim radnjama policije je utvrđeno da su te cigarete ukradene iz magacina gdje su bile uskladištene prija pretresa.

Đ.V. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se N.F. i J.A. terete za krivično djelo krijumčarenje.

Ova lica su, nakon saslušanja kod državnog tužioca, privedena nadležnom sudiji za istragu koji im je odredio pritvor od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije