Ex -Yu

Kralj kriptovaluta Do Kvon uhapšen u Crnoj Gori

Kralj kriptovaluta Do Kvon uhapšen u Crnoj Gori
Foto: Arhiva/Ilustracija | Kralj kriptovaluta Do Kvon uhapšen u Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je da je crnogorska policija uhapsila južnokorejskog državljanina Do Kvona, za kojeg se sumnja da je jedan od najtraženijih bjegunaca.

Adžić je naveo i da je Kvon suosnivač i izvršni direktor Terraform Labs sa sjedištem u Singapuru.

"Nekadašnji 'kralj kriptovaluta', koji stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara, lišen je slobode na podgoričkom aerodromu sa falsifikovanim dokumentima, a istog potražuju Južna Koreja, SAD i Singapur. Čekamo zvaničnu potvrdu identiteta", napisao je Adžić na svom Tviter nalogu.

Podsjetimo, u decembru je Fajnenšl tajms prenio informaciju da se Do Kvon, čovjek zbog kog je više od 200.000 ljudi izgubilo više od 40 milijardi dolara, krije u Srbiji.

Južnokorejske vlasti tražile su saradnju od srpskih vlasti kako bi Do Kvon bio lociran i pritvoren, saopštilo je tužilaštvo južnog okruga Seula, koje istražuje kolaps Kvonovog operatera kriptovaluta Terraform Labs.

Investitori su podnijeli zajedničke tužbe protiv Kvona u Singapuru i SAD. Kvon je negirao bilo kakvu nepravdu iako se izvinio žrtvama kolapsa njegovog blokčejn sistema. Tvrdio je da južnokorejske optužbe protiv njega nisu "legitimne" i da su "politički motivisane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije