Ex -Yu

Lažna doktorica ojadila penzionera, uzela mu automobil i ukrala karticu

Lažna doktorica ojadila penzionera, uzela mu automobil i ukrala karticu
Foto: Tanjug/AP | Lažna doktorica ojadila penzionera, uzela mu automobil i ukrala karticu

ZAGREB - Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prevaru oduzela 'škodu' i ukrala bankovnu karticu, načinivši mu štetu u iznosu od 11.000 evra

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) saopštila je da 42-godišnjakinju sumnjiči za prijevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produženo kazneno djelo računalne prevare.

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom, navodeći da je doktorica koja mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Otvorila profil pod lažnim imenom

Kako bi stekla odnos povjerenja, 42-godišnjakinja se nastavila dopisivati sa 74-godišnjakom obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njime na raznim lokacijama na području Zaprešića, dodaje PUZ.

Sumnja se da je u avgustu prošle godine, nakon sticanja njegovog povjerenja, zatražila od 74-godišnjaka da joj kupi telefon u vrijednosti od 1740 evra, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u namjeri da mu oduzme škodu, sastala s njime u njegovoj kući na području Zaprešića.

Nakon što mu je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio, nakon čega je 42-godišnjakinja iskoristila njegovu ošamućenost te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog zaprešićkog trgovačkog centra. Obmanuti 74-godišnjak je to i učinio te je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju škodu nije dobio nikakav novac, ističe policija.

Nudila mu ljubavnu vezu

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem avgusta 2023., iz futrole 74-godišnjaka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije je vratila karticu 74-godišnjaku, navodeći da ju je pronašla u svom automobilu, prenosi 24sata.hr.

PUZ dodaje da je 42-godišnjakinja jedno vrijeme obitavala izvan Hrvatske te da je uhapšena po povratku, kao i da je predana pritvorskom nadzorniku, dok je poseban izvještaj podnijet nadležnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije