Ex -Yu

Luka Bojović u srijedu stiže u Srbiju

Luka Bojović u srijedu stiže u Srbiju
Foto: Arhiva | Luka Bojović u srijedu stiže u Srbiju

​Luka Bojović, jedan od nekadašnjih Zemunaca će sutra, poslije deset godina zatvora u Španiji, biti deportovan u Srbiju.

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Posljednji datum koji su španske vlasti proslijedile Srbiji je 30. novembra.

Kako navode srpski mediji po dolasku u Beograd Bojović treba da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom podnosi zahtjev za lična dokumenta i pasoš.

"Dokumenta Luke Bojovića su istekla tokom izdržavanja zatvorske kazne i nisu više važeća", kaže izvor Blica.

On je imao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ga se odrekao prije desetak godina.

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima potjernicu. Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovjek. Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko.

Iako se ne može sa preciznožću tvrditi, jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne smije da ide je Španija u kojoj će mu po puštanju biti zabranjen ulazak.

Dok je boravio u zatvoru, umro mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog Zološkog vrta, a ubijen mu je 2013. godine mlađi brat Nikola, koji nije imao nikakve veze sa kriminalom.

Vjeruje se da će Luka Bojović obići očev i bratov grob prije odlaska iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije