Ex -Yu

MUP: Birački spisak za drugi krug predsjedničkih izbora nepromijenjen

MUP: Birački spisak za drugi krug predsjedničkih izbora nepromijenjen
Foto: Pixabay | MUP: Birački spisak za drugi krug predsjedničkih izbora nepromijenjen

PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da birački spisak za drugi krug predsjedničkih izbora, 2. aprila, ostaje nepromijenjen.

Saopštenje MUP-a uslijedilo je nakon navoda u medijima da je broj upisanih od 8. marta, kada je birački spisak zaključen uoči prvog izbornog kruga koji je održan 19. marta, pa do 24. marta povećan za 1.500 upisanih birača.

"Birački spisak povodom predsjedničkih izbora, kako za održani prvi krug, tako i za predstojeći drugi krug zaključen je 8. marta tekuće godine i shodno navedenom, broj birača upisanih u birački spisak Crne Gore povodom drugog kruga izbora za predsjednika  je 542.154", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ističu da se nakon zaključivanja biračkog spiska promjene ne mogu unositi, a da je  Ministarstvo 24. marta  objavilo numerički tabelarni prikaz promjena u biračkom spisku shodno raspisanim prijevremenim izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, zakazanim za 11. jun.

"U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta", saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije