Ex -Yu

MUP HR objavio profil djevojciče iz Sirije u evidenciji nestalih osoba

MUP HR objavio profil djevojciče iz Sirije u evidenciji nestalih osoba
Foto: Ilustracija | MUP HR objavio profil djevojciče iz Sirije u evidenciji nestalih osoba

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas profil petogodišnje sirijske devojčice Alise u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba i nastavio potragu i provjeru informacija u vezi sa njenim nestankom.

"Nakon što je 43-godišnji Sirijac tokom jučerašnjeg dana, posredstvom Isusovačke službe za izbjeglice i UNHCR-a, pristupio na granični prelaz Maljevac i razgovarao s policijskim službenicima iznoseći navode o navodnom nestanku svoje kćerke, policijski službenici su nastavili s provkerama navoda, obilaskom mogućih lokacija i traganjem za dkevojčicom", navodi MUP u saopštenju dostavljenom medijima.

Navodi se i da su policijski službenici, rukovodeći se prvim informacijama, i preduzimanjem hitnih mjera i radnji, obišli moguće lokacije na području Policijske uprave ličko-senjske.

"Takođe, tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su nastavili da provjeravaju i moguće lokacije, na području Policijske uprave karlovačke, koje bi se ne samo koordinatama već i opisom mogle dovesti u vezu s mjestom navodnog nestanka djevojčice", stoji u policijskom saopštenju.

Navode i da su "uz pristanak 43-godišnjeg sirijskog državljanina, policijski službenici nastavili razgovor s njim kako bi prikupili što više informacija koje bi mogle pomoći u traganju za nestalom osobom.

On se još uvijek nalazi na području Policijske uprave karlovačke, gdje je nakon jučerašnjeg dana prespavao".

Profil djevojčice za kojom policija traga objavljen je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba i vidljiv je na linku http://www.nestali.hr/default.aspx?id=22&osoba_id=8455 .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije