Ex -Yu

Majka Ane Volš upoznata sa detaljima istrage

Majka Ane Volš upoznata sa detaljima istrage
Foto: Facebook/Arhiva | Majka Ane Volš upoznata sa detaljima istrage

BEOGRAD - Povodom pisanja medija da majka Ane Volš Milanka Ljubičić i dalje čeka na informacije u vezi sa slučajem njene kćerke, za koju se sumnja da je ubijena, Tanjug u Ministarstvu spoljnih poslova saznaje da je sa Ljubičić danas obavljen telefonski razgovor tokom kojeg je upoznata sa sadržinom obavljenih razgovora sa predstavnicom nadležnog tužilaštva u SAD.

U ministarstvu navode da je konzul Srbije u Njujorku predstavnici nadležnog tužilaštva predočio mogućnost da se sve informacije daju konzulu kako bi iste u formi povjerljivog dokumenta bile dostavljene MSP radi upoznavanja Ljubičić i da se Ljubičić o tome izrazila afirmativno.

Kako objašnjavaju, Ljubičić su detaljno upoznali sa razgovorima sa pomoćnikom okružnog javnog tužioca okruga Norfolk Lin Belend, koja je nadležna za slučaj Ane Volš, te s tim u vezi mogućim organizovanjem konferencijskog razgovora sa sestrom Volš, Aleksandrom Dimitrijević, Milankom Ljubičić i predstavnikom nadležnog javnog tužioca.

Kako dodaju, Ljubičić je potvrdila da je od kćerke Aleksandre Dimitrijević dobila informaciju o mogućnosti organizovanja konferencijskog razgovora, ali da ima "osećaj nelagode i nesigurnosti" za takvu vrstu komunikacije.

"Sa naše strane, uz iskazano razumevanje za unapred navedenu nelagodu, ukazano je da je konzul Generalnog konzulata Srbije u Njujorku pomoćniku okružnog javnog tužioca Lin Belend predočio mogućnost da se sve informacije o do sada sprovedenoj istrazi, u slučaju ubistva Ane Volš, u neposrednoj komunikaciji sa tužilaštvom daju konzulu kako bi iste u formi poverljivog dokumenta bile dostavljene MSP radi upoznavanja M. Ljubičić", navode u ministarstvu.

Takođe, kako dodaju, preneseno je da je ovakvu opciju prihvatila Belend u slučaju da održavanje konferencijskog razgovora ne bude uspješno.

Kako dalje saznaje Tanjug, Ljubičić se u vezi sa mogućnošću pribavljanja svih informacija, posredstvom generalnog konzulata Srbije u Njujorku, odnosno MSP, izrazila apsolutno afirmativno, te molila da se o njenoj volji upoznaju nadležni američki organi, potvrdivši da je i sama saglasna da se sve tako dobijene povjerljive informacije koriste isključivo za njene potrebe.

Kako se dodaje, Ljubičić je naglasila da bi ona više voljela da se sa svim informacijama o istražnom postupkom u slučaju njene ćerke Ane Volš upozna posredstvom MSP nego putem konferencijskog razgovora.

Pojedini beogradski mediji ranije danas su objavili da je Ljubičić, koja se Ministarstvu obratila u petak i zatražila informacije od američkih institucija o slučaju njene kćerke, rekla da i dalje čeka zvanične rezultate iz Ministarstva spoljnih poslova kako bi saznala šta se dogodilo njenoj kćerci.

Ljubičić je tada potpisala zahtjev za pribavljanje zvaničinog izvještaja o nestanku njene ćerke u SAD i svih potrebnih dokumenata u vezi s tim slučajem, koji je Ministarstvo po hitnom postupku uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje.

Ana Volš nestala je 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Njen nestanak prijavio je suprug Brajan Volš tri dana kasnije. Brajan Volš je 18. januara zvanično optužen da je ubio i raskomadao tijelo supruge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije