Ex -Yu

Majka osuđena jer je ošamarila kćerku zbog fotografija na internetu

Majka osuđena jer je ošamarila kćerku zbog fotografija na internetu
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL | Majka osuđena jer je ošamarila kćerku zbog golih slika na internetu

Majka je uhapšena nakon što je ošamarila kćerku te je dva dana provela u policijskom pritvoru, a ovih je dana i osuđena za porodično nasilje, piše Danica.

Prema presudi, 51-godišnja žena je lani u aprilu oko 19.30 časova u kući u Zagrebu počinila fizičko nasilje u porodici prema kćeri (34) "na način da ju je udarila otvorenim dlanom ruke u lice". Policija je Karlu odmah uhapsila te je odvela u pritvor.

Žena je na suđenju negirala nasilje. Kaže kako je tog dana došla do kćerk i njenog dečka jer joj se mjesecima nije javljala te je posumnjala "da se bavi nekim nemoralnim poslovima jer joj je sin pokazao po društvenim mrežama da objavljuje obnažene fotografije".

"Htjela sam o tome razgovarati s kćeri, ali ona je rekla da izađem van i nije htjela. Potom je njezin dečko nazvao policiju. Nije točno da bih kćer vrijeđala riječima kurvo i nije točno da bih je ošamarila", branila se majka na sudu.

Istakla je da sa kćerkom nikad nije imala problema, uredno je završila srednju školu, zaposlila se i bila je sasvim uzorno dijete.

Kći je pak rekla kako je majka tog dana ušla u otključanu kuću i počela galamiti na nju, pa je odbila razgovarati tim tonom.

"A majka me je onda iznenada ošamarila rukom po licu. Rekla sam joj da izađe van, više puta, pa smo kasnije zvali i policiju. S majkom sam u lošim odnosima jer ona sumnja da sam prisiljena baviti se prostitucijom i nemoralnim radnjama, što naravno nije istina", rekla je kćerka.

Naglasila je da nije imala namjeru pokrenuti bilo kakav sudski postupak protiv majke, već je policiju pozvala isključivo s namjerom da je udalji. Rekla je i da ne želi prekršajni progon protiv majke i da se ne smatra žrtvom nasilja u porodici od strane majke.

Ipak, za takav stav bilo je već kasno jer je policija slučaj prijavila sudu. Sutkinja je, dakle, ženu proglasila krivom i izrekla joj novčanu kaznu od 220 evra. Kako je dva dana provela u policijskom pritvoru, mora platiti samo 140 evra. Uz to, mora podmiriti i 40 evra troškova postupka.

Presuda prekršajne sutkinje je nepravosnažna i osuđena se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Kćerkine riječi na sudu je potvrdio i njen dečko koji je bio svjedok nemilih scena u kući, prenosi Index.hr.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije