Ex -Yu

Maltretirali đaka (12) na zimovanju, tukli ga šipkom

Maltretirali đaka (12) na zimovanju, tukli ga šipkom
Foto: Pixnio | Maltretirali đaka (12) na zimovanju, tukli ga šipkom

BEOGRAD - Dječak (12) doveden je 21. januara na Institut za majku i dijete u pratnji roditelja, nakon povratka sa zimovanja u Sloveniji. Njega su maltretirali vršnjaci i tukli ga šipkom.

Dječak je imao povrede po cijelom tijelu kao i masnice od udaraca, a nakon fizičkog maltretiranja vršnjaci su pokušali da mu nabiju šipku u anus preko pantalona.

Kako se saznaje, sve se dogodilo na planini Krvavec, a putovanje je organizovala jedna beogradska škola (naziv škole poznat redakciji), piše "Blic".

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo prosvete Srbije, koje navodi da ih je škola obavijestila o cijelom slučaju, te da je učenik "tokom privatnog puta u Sloveniju, za vrijeme zimskog raspusta, pretrpio fizičko i digitalno nasilje".

"Škola nije bila uključena u realizaciju tog puta, ali je Tim za prevenciju nasilja škole, po povratku učeniku pružio podršku, kao i njegovim roditeljima. Učenik redovno pohađa nastavu" navode u Ministarstvu, prenosi "Telegraf".

"Ne dajemo nikakve informacije u vezi sa događajem" kratko je rekla direktorka škole.

Kako se navodi učenika su vršnjaci tukli, a zatim pokušali da ga povrijede i šipkom. U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja. O slučaju je obaviješteno i nadležno tužilaštvo u Beogradu, prenosi "Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije