Ex -Yu

Mediji: Slovenija tajno pregovara s ruskim proizvođačima vakcina

Mediji: Slovenija tajno pregovara s ruskim proizvođačima vakcina
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mediji: Slovenija tajno pregovara s ruskim proizvođačima vakcina

LJUBLJANA - Slovenačka vlada tajno pregovara s ruskim proizvođačima vakcina protiv virusa korona, piše ljubljanski list "Večer".

Isti izvor navodi da je prošle nedjelje u Ljubljani bila delegacija iz Moskve, ali da slovenačka vlada to krije, najvjerovatnije zbog ideoloških razloga.

"Znamo iz pouzdanih izvora da je slovenačka vlada u tajnosti počela pregovore s ruskim proizvođačima vakcina, ali ne znamo tačno o čemu se pregovaralo", piše "Večer".

Slovenački list ističe da Slovenija djeluje neodlučno u svom pristupu borbi s epidemijom virusa korona, dok Srbija brzinom svjetlosti sprovodi vakcinaciju.

U tekstu se navodi da mnogi Slovenci odlaze u Beograd da bi se vakcinisali, te podsjeća da će u Srbiji u junu početi proizvodnja ruskih vakcina "Sputnjik V".

"Večer" piše da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postupao veoma pragmatično i da je Srbija zahvaljujući tome uspjela da dobije najbolje i sa istoka i sa zapada i uspjela da vakciniše skoro 50 odsto svoje populacije, pa čak i građane stranih država od kojih većina dolazi iz republika bivše SFRJ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije