Ex -Yu

Milanović: Agrokor i progon Todorića je velika seljačija

Milanović: Agrokor i progon Todorića je velika seljačija
Foto: Ivica Galovic/Pixsell | Milanović: Agrokor i progon Todorića je velika seljačija

POREČ - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas slučaj Agrokora i progon bivšeg vlasnika Ivice Todorića ocijenivši da je sva ta procedura, kako je rekao, bila jedna seljačija.

"Ako nekoga želiš da strpaš u zatvor moraš imati dokaze. Ja nemam razloga da ga (Todorića) branim. Dobro vraćeni su neki dugovi, isplaćeni su dobavljači, ali sva ta procedura bila je jedna seljačija. Predmeti propadaju zbog amaterizma i idiotizma", rekao je Milanović novinarima u Poreču.

Vidimo, kazao je, da je u vještačenje, koje je naručio DORH od konsultanata koji to nisu smjeli da rade, ulupano milion evra.

"Ko će vratiti taj novac. 'Ajmo sad DORH, da vidimo čiji su to prijatelji. Sve je propalo, a ko je odgovoran", zapitao se Milanović.

Podsjetio je da prema zakonu niko ne smije ništa da kaže DORH-u. 

"Ne da se ne smije vršiti pritisak nego ne smiješ im zinuti ni pisnuti jer Plenković prijeti progonom. Taj zakon hitno treba ukinuti", rekao je Milanović.

O konsultantu kojeg su lažno prikazali, kaže, to nisu smjeli da urade.

"Je li se neko iz vlade sada pita šta ćemo s milion evra koje je profućkano. Svi u Zagrebu znaju tog navodnog konsultanta. Jer je neko odlučio da se Todorić uništi, ali kako su traljavi i nesposobni nisu ni to uspjeli", rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije