Ex -Yu

Milanović objasnio zašto se nije sastao s Guteresom

Milanović objasnio zašto se nije sastao s Guteresom
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Milanović objasnio zašto se nije sastao s Guteresom

Predsjednik Zoran Milanović se prvi put oglasio o tome zašto nije održao sastanak s glavnim sekretarom UN-a Antonijem Guteresom, ali je i komentarisao informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.

"Nije došla sa mnom, čuo sam je prije sat vremena. Ona je tu, nazvala me prije mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao - naravno, dapače. Jasno mi je što radi, da ima veze s Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ako država može dati platformu, zašto ne", rekao je Milanović u Njojork, prenosi Dnevnik.

Objasnio je da se Grabar-Kitarović nije našla na popisu službene delegacije "zbog nekih tehničkih stvari" pa je misija prijavila posebno. "Danas smo se čuli, mislim da će doći na večeru", kaže Milanović.

Objasnio je i zašto se nije sastao s glavnim sekretarom UN-a, što je ranije bilo najavljeno.

"Nije to sastanak, to je trebalo da bude fotografisanje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regije, nije u redu da sad sve govorim. Ali u svakom slučaju, državni posao", rekao je Milanović, dodajući da možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku, već tek o protokolarnom rukovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije