Ex -Yu

Ministarstvo o nastavi u "Ribnikaru": Djeca koja nisu spremna da idu u školu, ne moraju

Ministarstvo o nastavi u "Ribnikaru": Djeca koja nisu spremna da idu u školu, ne moraju
Foto: Tanjug | Ministarstvo o nastavi u "Ribnikaru": Djeca koja nisu spremna da idu na nastavu, ne moraju

BEOGRAD - Ministarstvo prosvjete saopštilo je danas da je, na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savjetom roditelja Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike škole "Vladislav Ribnikar".

"Svakom djetetu, koje se ne osjeća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica", navelo je Ministarstvo.

Ističe da "nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za djecu čiji su roditelji izrazili želju za tim".

Ministarstvo u saopštenju naglašava da "svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promijeni odluku u skladu sa trenutnim osjećanjima svog djeteta". 

Ministarstvo prosvjete navodi da "priprema prijedlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole 'Vladislav Ribnikar', koji će prvo predstaviti roditeljima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije