Ex -Yu

Mitropolit Amfilohije stabilno

Mitropolit Amfilohije stabilno
Foto: Tanjug arhiva | Mitropolit Amfilohije stabilno

PODGORICA - Mitropolit Amfilohije i danas je stabilnog zdravstvenog stanja, uključujući sve vitalne parametre, dakle, kada su u pitanju tjelesna temperatura, saturacija, krvni pritisak i rad srca, stanje od juče je nepromijenjeno, saopštila je večeras Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.

U saopštenju se ističe da današnji kontrolni snimak pluća kao i parametri zapaljenja pokazuju izvjestan stepen progresija kovidom uzrokovane upale pluća, što je za očekivati u ovoj fazi.

"Mitropolit se osjeća dobro i pod stalnim je ljekarskih nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak", saopšteno je iz Mitropolije.

Ističe se da doktori, kao i u sinoćnom izvještaju i danas konstatuju da je iskustvo sa virusom korona pokazalo da je davanje prognoze kako će se sve odvijati sa pacijentima nezahvalno.

"Tako i u slučaju mitropolita Amfilohija. Zato apeluju da se ne daju paušalne i proizvoljne ocjene kako se javnost ne bi dodatno zbunjivala", navode iz Mitropolije i ističu da će i u narednim danima nastaviti sa redovnim informisanjem javnosti o toku oporavka visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije