Ex -Yu

Mještani istrajni: Noć provode na mjestu gradnje kosovske policije

Mještani istrajni: Noć provode na mjestu gradnje kosovske policije
Foto: Printscreen/YouTube | Mještani istrajni: Noć provode na mjestu gradnje kosovske policije

LEPOSAVIĆ - Mještani sela Dren u opštini Leposavić ovu noć će provesti u blizini mjesta gdje su danas na srpskoj zemlji počeli radovi gdje je planirana izgradnja baze kosovske policijske službe.

Predsjednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je novinarima da su mještani odlučni da istraju da ne dozvole da im se otima imovina.

Mještani su okupljeni na pristojnoj udaljenosti od lokacije na kojoj su danas, uz obezbjeđenje Specijalne jedinice kosovske policijske službe /Rosu/, počeli radovi na privođenju namjeni eksproprisanog zemljišta u društvenom i privatnom vlasništvu.

"Mještani su istrajni i odlučni da ne dozvole da se na njihovim imanjima gradi bilo kakva policijska baza, jer taj objekat nije u interesu naroda koji živi ovde", rekao je Todić.

On prenio da mještani kategorički traže da se obustave radovi i da se povuče odluka o tome, jer oni ne dozvoljavaju gradnju baze i riješeni su da istraju u tome.

"Ja sam uz svoj narod i ostaću uz njih", poručio je Todić, koji se u selu Dren nalazi sa okupljenim građanima i njihovim porodicama.

Privremena Vlada u Prištini je 16. januara donijela odluku o eksproprijaciji oko 80 hektara zemljišta u mjesnim zajednicama Lešak i Dren u opštini Leposavić kako bi na tim lokacijama izgradila baze namijenjene kosovskoj policijskoj službi. Obje lokacije su oslonjene na magistralni put Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije