Ex -Yu

Nagrađuju radnike s 2.345 maraka ako ostanu raditi do kraja godine

Nagrađuju radnike s 2.345 maraka ako ostanu raditi do kraja godine
Foto: Pixnio | Nagrađuju radnike s 2.345 maraka ako ostanu raditi do kraja godine

​Hrvatska pošta će poštare, dostavljače štampe i vozače nagraditi s dodatnih 1.200 evra (2.345 maraka) jednokratno krajem godine, ako u firmi ostanu do kraja godine, a to će dobiti i budući radnici na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja juna 2024., izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske pošte.

Riječ je, kako navode iz Pošte, o radnim mjestima za koja već imaju pogodnosti i povećana primanja i na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem.

Takvih radnika imaju trenutno nešto više od 3000, od ukupnih nešto više od 8850, kažu na upit "Hine" iz Hrvatske pošte.

Na pitanje kolika je prosječna plata u Hrvatskoj pošti, odgovaraju da se kreće oko hiljadu evra.

"Hrvatska pošta kao i brojni drugi poslodavci već duže vrijeme ima u određenim područjima izazove s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Svjesni kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, u zadnje dvije godine pokrenula je brojne inicijative za njihovo zadržavanje", ističu iz Hrvatske pošte.

U martu 2024. tako će svim radnicima Hrvatske pošte opet rasti plata, i to, kažu, treći puta u posljednjih šest mjeseci, što je rast od ukupno 25 odsto.

Rast primanja započet je 2022., kada je plata za tadašnjih 8000 radnika na operativnim poslovima povećana 20 odsto, pri čemu naglašavaju da se poštarima godišnje isplaćuju i tri jednokratne prigodne nagrade (uskrsnica, božićnica i regres).

"Radnici na operativnim radnim mjestima uz redovnu platu svaki mjesec dobijaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost. Dodajmo tomu sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prevoz i ishranu te posebnu nagradu za uspješnost koja zavisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dostići iznos mjesečne neto plate uplatom u treći penzioni stub", ističu iz Hrvatske pošte, prenosi "Fenix-Megazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije