Ex -Yu

Nevrijeme u Rovinju i Poreču čupalo stabla, voda ušla u kuće

Nevrijeme u Rovinju i Poreču čupalo stabla, voda ušla u kuće
Foto: PVJ Rovinj-Rovigno | Nevrijeme u Rovinju i Poreču čupalo stabla, voda ušla u kuće
Nezavisne novine

ROVINJ/POREČ - Jako nevrijeme zahvatilo je noćas područje Rovinja i Poreča, gdje je jak vjetar čupao drveće iz korena, a obilna kiša poplavila brojne saobraćajnice, stanovi i poslovne prostore, potvrdio je danas županijski vatrogasni komandant Dino Kozlevac.

U noćašnjem nevremenu u Rovinju je poplavljeno staro jezgro grada, a vatrogasci su bili na terenu više sati i imali su čak 21 intervenciju, prenijela je Hina.

U samom centru Rovinja voda je ulazila u kuće i poslovne prostore, a posebno je kritično bilo u ulici Carera, koja je u potpunosti bila pod vodom.

Jak vjetar rušio je stabla, pa je u naselju Karmelo veliki bor pao na tri automobila. Situacija se u međuvremenu smirila, a sve dežurne službe trenutno su na terenu.

Olujno nevrijeme prošle noći zahvatilo je i Poreč i okolinu i prouzrokovalo je veće materijalne štete. Povrijeđenih nema, a sve gradske službe su na terenu. 

Prema zasad dostupnim informacijama, prenosi agencija, nevrijeme je najviše pogodilo centar grada, gdje je jak vetar rušio stabla i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice te nekoliko štandova.

Prema riječima komandatnka porečke Javne vatrogasne jedinice Denisa Matoševića, porečki vatrogasci su noćas imali deset intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na puteve i blokirala saobraćaj.

"U ovom trenutku najvažnije je da nitko nije stradao. Sve dežurne službe su na terenu, sanira se šteta, bilo je problema i s plovilima koje je trebalo posebno vezivati, a vatrogasci su tokom noći u Rovinju i Poreču imali više od trideset intervencija",  rekao je županijski vatrogasni komandant Dino Kozlevac. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije