Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Obilna kiša poplavila Zagreb i dijelove Hrvatske

Obilna kiša poplavila Zagreb i dijelove Hrvatske
Foto: N.N. | Ilustracija
Tanjug

ZAGREB - Obilna kiša koja je padala sinoć i noćas poplavila je Zagreb i dijelove Hvrvatske.

Vatrogasci su imali stotine intervencija zbog poplavljenih podruma, stanova u suterenima, škola, ali i izlivanja kanalizacije.

Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne jedinice, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57, i svaki je imao po nekoliko intervencija.

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno nemamo vremena da ih brojimo. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je za HINU komandant smjene Javne vatrogasne jedinice Grada Zagreba Miroslav Merćep.

 

Samo Županijski centra u Zagebu je primio više stotina poziva građana.

U većini slučajeva radilo se o ugrožavanju saobraćaja (velika količina vode na kolovozu), začepljenim odvodnih kanalima, poplavljivanju podrumskih stanova, podrumskih prostorija porodičnih kuća i poslovnih prostorija te dvorišta. Vatrogasci su imali oko 150 intervencija na području grada Zagreba i oko 40-tak intervencija na području Zagrebačke županije.

Prema informaciji portala "pljusak" na području grada Zagreba palo je u prosjeku od 60 mm/m2 na zapadu grada pa sve do 98 mm/ m2 na istoku grada.

 

Na području Velike Gorice zabilježeno je 95mm/m2 padavina, saopšteno je jutros iz Civilne zaštite grada Zagreba.

Kako je N1 televiziji javila čitateljica iz zagrebačkog naselja Rudeš, zbog obilne kiše poplavljeni su brojni podrumi i to fekalnim vodama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije