Ex -Yu

Određen pritvor ocu koji je kćerkicu držao zatočenu u stanu

Određen pritvor ocu koji je kćerkicu držao zatočenu u stanu
Foto: FETHI BOUHAOUCHINE/Pixabay | Određen pritvor ocu koji je kćerkicu držao zatočenu u stanu

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Urošu P. osumnjičenom da je svoju kćerku L.P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdri.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da su način izvršenja krivičnog djela i težina njegove posljedice doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Osumnjičeni je danas na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol, saopštilo je ranije tužilaštvo.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dvije godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet svoje kćerke, maloljetne L.P. čime bi učinio krivično djelo nasilje u porodici.

U toku postupka, kako je saopštilo tužilaštvo, biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza na štetu maloljetne oštećene L. P.

Takođe, kako ističu biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog učinjeno krivično djelo nasilje u porodici, krivično djelo zlostavljanje i mučenje i krivično djelo protivpravno lišenje slobode, prenosi Tanjug.

Naime, nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena djevojčica dežurni zamjenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bjekstvo. Uroš P. je pronađen 28. marta kada mu je određeno zadržavanje.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svjedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog vještačenja tjelesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku.

Takođe, biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloljetna L.P.

               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije