Ex -Yu

Osumnjičeni za ubistvo mladića u Splitu povrijeđen u zatvoru

Osumnjičeni za ubistvo mladića u Splitu povrijeđen u zatvoru
Foto: MUP Hrvatske | Osumnjičeni za ubistvo mladića u Splitu povrijeđen u zatvoru

SPLIT - Povrede čeljusti i glave zadobio je u istražnom zatvoru na Bilicama u Splitu u srijedu 31-godišnji Ante Rušić, osumnjičen za ubistvo 22-godišnjeg Luke Bančića, ali nije zadržan u bolnici.

Kombijem i u pratnji pravosudne policije u srijedu naveče dovezen je u KBC Split gdje su mu doktori utvrdili pomenute povrede.

U bolnici se saznaje da su mu povrede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o težim tjelesnim ozljedama, otpušten je i odvezen natrag u zatvor, javlja Hina, prenosi Fena.

Doktorima i pravosudnim radnicima je rekao da je povrde dobio kad je pao s kreveta demantujući da ga je neko u zatvoru pretukao.

U istražnom je zatvoru jer je nedavno, nakon svađe u središtu Splita, nožem napao Luku Bančića koji je od povreda umro u splitskom KBC-u.

To je ubistvo potreslo je cijeli grad, organizovani su se oproštaji od mladića, a u srijedu popodne i protest "Danas Luka, sutra ja" ispred Županijskog suda koji je okupio oko 2.000 ljudi. Palile su se svijeće i ostavljalo cvijeće ispred kipa Božice pravde. Građani su tražili da pravosudni sistem konačno "proradi", da se počinioci krivičnih djela kažnjavaju na adekvatniji način te da se ubistvo Luke Bančića ne može smatrati običnim nego teškim ubistvom. Tražili su i izmjene zakona, te najavili da će svoje zahtjeve poslati Vladi, Saboru i Ministarstvu pravosuđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije