Ex -Yu

Otac i sin iz Crne Gore uhapšeni po Interpolovoj potjernici

Otac i sin iz Crne Gore uhapšeni po Interpolovoj potjernici
Foto: Ilustracija | Otac i sin iz Crne Gore uhapšeni po Interpolovoj potjernici

PODGORICA - Otac i sin iz Kotora, Igor (50) i Vladimir Božović (30) uhapšeni su u Portugalu po potjernici NCB Intertpol Podgorica, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Policija je kod njih pronašla pištolj i falsifikovana dokumenta Bugarske i Hrvatske, sa drugim identitetima.

Otac i sin su, kako se navodi, uhapšeni u gradiću Redondo u Portugaliji, nakon višenedjeljne akcije portugalske policije.

Iz Uprave policije saopšteno je da su Božovići uhapšeni ciljanim traganjem i razmjenom operativnih podataka službenika Sektora za borbu protiv kriminala.

Za Igorem Božovićem policija je tragala od avgustra 2017. godine, a njegov sin Vladimir bježao je istražnim organima od 12. septembra 2016.

Igora Božovića Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je početkom novembra 2011. godine sa S. Kašćelnom stvorio kriminalnu organizaciju s ciljem vršenja krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža.

Vladimir se sumnjiči da je kao član te kriminalne grupe prihvatio da primenjuje nasilje i zastrašuje druga lica "kroz vršenje krivičnih djela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije