Ex -Yu

Otkriveno gdje se krio otac koji je držao kćerku (8) zatočenu u stanu

Otkriveno gdje se krio otac koji je držao kćerku (8) zatočenu u stanu
Foto: N.N. | Otkriveno gdje se krio otac koji je držao kćerku (8) zatočenu u stanu

Uroš Pašajlić (38) uhapšen je danas poslije četiri dana potrage pod sumnjom da je svoju osmogodišnju ćerku godinama držao zarobljenu u stanu u Mirijevu.

Djevojčica godinama nije izašla iz stana, već je gotovo sve vrijeme bila u kadi u kupatilu. 

Takođe, nikada nije išla kod ljekara. 

Kada su je u petak pronašle dvije policajke, koje su provalile u stan, bila je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju.

Uroš je danas uhapšen u jednom stanu na Karaburmi, gdje se krio.

"Novosti" su objavile njegova prvu fotografiju poslije hapšenja.

U roku od 48 časova osumnjičeni će iznijeti odbranu pred tužiocem, nakon čega će se preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret.

Pašajliću se na teret stavljaju krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Nevjenčana supruga je prijavila Uroša P. za nasilje i tada rekla policiji da drži dijete zatvoreno u stanu.

Direktorka gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja rekla je za RTS da je djevojčica po rođenju bila smještena u ustanovu socijalne zaštite, a da je nakon sudske odluke dijete povjereno ocu na staranje 2018. godine.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

Vještaci ocijenili da je adekvatan kao roditelj

Povodom informacija koje su se pojavile u medijima, a koje se odnose na zlostavljanje i zanemarivanje maloljetnog djeteta i nasilja u porodici od strane oca Uroša Pašajlića na Zvezdari, oglasio se i Prvi osnovni sud u Beogradu saopštenjem.

"Tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 5. aprila 2016. godine traženo je da se N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a U. P. delimično u odnosu na maloletno dete L. P. Prvi osnovni sud u Beogradu je 15. maja 2018. godine doneo pravnosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu N. T., i to prava na čuvanje, podizanje, vaspitavanje, obrazovanje, zastupanje, upravljanje i raspolaganje imovinom maloletnog deteta, dok je u preostalom delu kojim je traženo da se tužena N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a tuženi U. P. delimično liši roditeljskog prava tužbeni zahtev odbijen.

Ujedno je odbijen i predlog tuženog U. P. kojim je tražio da sud odredi privremenu meru kojom bi do pravnosnažnog okončanja postupka maloletno dete poverio ocu radi samostalnog vršenja roditeljskog prava. Odluka je doneta na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" od 31. maja 2017. godine iz kog proizlazi da kod N. T. nema namere zanemarivanja roditeljskih dužnosti, dok je tuženi U. P. ocenjen kao adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P., kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta", navedeno je u saopštenju. 

Majka: Videla sam je pre nekoliko meseci, bila je dobro

Majka osmogodišnje L. P. Nevena T. pojavila se danas nedaleko od zgrade u Ulici Ružice Sokić 8, u beogradskom naselju Mirijevo, u kojoj je njen bivši nevjenčani suprug nekoliko godina zatočenu držao njihovu kćerku.

Bila je prilično nervozna, uznemirena i uplašena zbog prisustva većeg broja policajaca. Nijednog trenutka nije osudila postupak nekadašnjeg partnera Uroša Pašajlića, za kojim se tragalo. 

"On nije takav, dobar je otac. Videla sam dete pre nekoliko meseci, bila je dobro, nije tačno da ju je držao u kadi u kupatilu", vikala je Nevena.

Povezana vijest:

Uhapšen otac koji je držao kćerku (8) zatočenu u stanu

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije