Ex -Yu

Ove 3 žene zatekla je ista sudbina: Presudili im oni koje su voljele

Ove 3 žene zatekla je ista sudbina: Presudili im oni koje su voljele
Foto: Telegraf/Facebook | Ove 3 žene zatekla je ista sudbina: Presudili im oni koje su voljele

BEOGRAD - Od početka 2024. godine u Srbiji su se dogodila tri femicida, od kojih posljednji 27. februara u Bačkom Gradištu, gdje je miškarac iz Surčina nožem ubio svoju suptugu dok su bili u kući njene majke.

T. H. (33) i K. S. (30) došli su, kako su za Telegraf.rs ispričali njihovi rođaci, iz Njemačke, a dogovorili su se da renoviraju kuću njene majke. Međutim, tokom dogovora oko renoviranja kuće došlo je do prepirke koja je rezultirala time da T. H. nožem ubije suprugu.

On je nakon zločina pokušao da pobjegne, ali ga je policija ubrzo pronašla, podsjeća Telegraf.

K. S. je treća žena koja je ubijena ove godine, a prethodna dva femicida dogodila su se samo devet dana ranije.

Prvi i drugi femicid u 2024. godini dogodili su se takođe ovog mjeseca, kada su dvije žene, majka i kćerka, ubijene u selu nadomak Beočina.

Tog 18. februara Branislav R. (48) pokušavao je da na silu uđe u kuću u kojoj su bila njegova bivša supruga Dragana R. (47) i njena majka Nada Č. (74). Lupao im je na vrata uprkos tome što mu je sud odredio hitnu mjeru zabrane prilaska i komuniciranja sa Draganom.

Dragana i Branislav su se rastali jer je trpjela nasilje. Prijavljivala ga je za nasilje u porodici i on je zadržavan u pritvoru. Više puta ga je prijavljivala policiji, a u trenutku izvršenja zločina Branislavu je na snazi bila i uslovna kazna od dvije godine, na koju je osuđen upravo zbog porodičnog nasilja.

Određena mu je i hitna mjera zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom nasilja, ali je zabranu prekršio i izvršio dvostruko ubistvo.

U kuću je, prema nezvaničnim informacijama, naposljetku provalio jer žene nisu htjele da ga puste unutra.

Dragana i njena majka takođe su, kao i K. S, ubijene nožem.

Branislav je, nakon izvršenog zločina, pozvao policiju i predao oružje kojim je izvršio ubistvo.

Nakon hapšenja je prevezen u Klinički centar Vojvodine zbog detoksikacije.

Rođaci majke i kćerke pretpostavljaju da je Branislav nasrnuo na Draganu, a da je majka, kao i uvijek, pokušala da je odbrani, te da je zbog toga i ona ubijena.

Branislav je saslušan u tužilaštvu i određen mu je pritvor do 30 dana. Tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo na svirep i podmukao način i prijeti mu zatvorska od 10 godina do doživotnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije