Ex -Yu

Petković: Trojica mladića pretučena samo zato što su Srbi

Petković: Trojica mladića pretučena samo zato što su Srbi
Foto: Arhiva | Petković: Trojica mladića pretučena samo zato što su Srbi
Srna

​BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su trojica srpskih mladića napadnuta i pretučena kod administrativnog prelaza Brnjak samo zato što su Srbi i istakao da odgovornost za ovaj incident snosi premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.

"Danas smo svedočili brutalnoj i zastrašujućoj primeni sile od pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukla trojicu srpskih mladića", naveo je Petković.

On je istakao da su Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, da nisu nikoga provocirali, već da su postali mete samo zato što su Srbi, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva", naveo je Petković.

On je ukazao da je sada više nego jasno da Kurtija ne zanima nikakav dijalog, ni rješenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već da na silu pokušava da osvoji sjever Kosova i Metohije.

"Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile. Mi fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na Kosovu i Metohiji nećemo tolerisati i to svi moraju dobro da shvate", poručio je Petković.

On je zamolio Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasijedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer je to, kako je istakao, cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja.

Povezane vijesti: 

Rosu pretukla trojicu Srba na Brnjaku, jedan teže povrijeđen

Trojica pretučenih Srba prebačena u KBC Kosovska MItrovica

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije