Ex -Yu

Plenković komentarisao izjave Milanovića i Vulina

Plenković komentarisao izjave Milanovića i Vulina
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Plenković komentirao izjave Milanovića i Vulina
N.N.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković boravio je u Zadru te je tom prilikom dao izjavu za medije.

Plenković je komentirao posljednje izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića i srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je rekao da "Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare", piše N1.

"Za razliku od većine aktera na sceni, i hrvatske i srpske, ja sam predsjednik Vlade koji namjerno, sustavno, svjesno, s punim uvjerenjem izbjegava takve situacije međusobnog medijskog prepucavanja i nametanja retoričkog konflikta, od kojeg možemo imati samo štetu. Čvrsto stojim oko takvog stava", kazao je Plenković pa dodao:

"Svejedno smatram da su ove izjave, naročito ove koje Vulin izgovara, totalno neprimjerene, treba ih odbaciti i osuditi na svaki način. Ja želim da se prvo pitanje hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj unapređuje, da njihova prava budu zaštićena, da se oni dobro osjećaju. Imali smo ovaj poziv za vješanjem zastava, vidjeli ste da se to u Hrvatskoj nije dogodilo zbog povjerenja i kvalitetnog odnosa koji Vlada RH ima sa svojim koalicijskom partnerom SDSS-om i njihovim mudrim, odmjerenim stavom koji su oni iskomunicirali."

Istaknuo je da sva pitanja sa Srbijom želi rješavati dijalogom. Premijer se osvrnuo i na kandidaturu Ivana Penave za šefa Domovinskog pokreta.

"Svako dobro mu želim. On je bivši hadezeovac, ja sam mu pomogao prije nekoliko godina da se izabere, tako da - neka hadezeovaca", poručio je premijer.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije