Ex -Yu

Podignuta optužnica protiv Kostinih majke i oca, nađen DNK na municiji

Podignuta optužnica protiv Kostinih majke i oca, nađen DNK na municiji
Foto: Tanjug/AP | Podignuta optužnica protiv Kostinog oca

BEOGRAD - Nenad Stefanović, glavni javni tužioc Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saopštio je da je podignuta optužnica protiv majke i oca Koste K. koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Nenad Stefanović saopštio je da je Vladimir Kecmanović optužen da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti, kao i da je sina od 13 godina tokom godinu dana obučavao da rukuje oružjem. Sumnja se i da  ga je obučavao gađa mete u obliku silueta ljudi.

Takođe, optužen je i da nije na zakonski način čuvao oružje i municiju.

On je, naime, vatreno oružje umjesto u metalnom šefu sa ključem držao u dva plastična kofera koja služe za prenos oružja, a ne za bezbjedno čuvanje.

Otac je, kako je rekao Stefanović, oružje držao u dva plastična kofera koja su bila spakovana u rančevima. Nije ih dakle, obezbijedio, te je time omogućio sinu da dođe do oružja kojim je počinjen masakr.

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Vladimira Kecmanovića, a za majku djeteta, Miljanu Kecmanović, čiji je DNK pronađen na municiji, dvije i po godine zatvora.

Optuženi su i vlasnik i radnik streljane "Partizan", gdje je Kosta vježbao gađanje, zbog, kako je Stefanović naveo, lažnog svjedočenja. Za njih Tužilaštvo traži tri godine zatvora.

"Želim da se u ime VJT zahvalim svim državnim organima koji su bili uključeni istragu, kao i svom timu koji je danonoćno predano radio na ovom slučaju tako da imamo optužnicu koja je napisana na 267 strana", rekao je Stefanović.

Vladimir Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja kada je njegov sin u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika te škole i radnika obezbjeđenja.

Majka dječaka ubice nalazi se na slobodi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije