Ex -Yu

Pogledajte kako Srbi dočekuju jedinicu Rosu na Jarinju

Pogledajte kako Srbi dočekuju jedinicu Rosu na Jarinju
Foto: Printscreen/Facebook | Pogledajte kako Srbi dočekuju jedinicu Rosu na Jarinju
N.N.

PRIŠTINA - Veliki broj nezadovoljnih građana okupio se na administrativnom prelazu Jarinje zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini.

Na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje raspoređeno je više od 20 vozila specijalnih jedinica kosovske policije. Na terenu se smijenjuju straže specijalaca Rosu, među kojima se nalaze snajperisti sa velikokalibarskim puškama.

Srbi sa sjevera Kosova, blokirali su prelaz Jarinje u oba smjera, a snimak koji je nastao na administativnom prelazu Jarinje otkriva da ROSU ipak ne može da uplaši istrajne građane.

Vidi se da okupljeni Srbi nemaju nikakav strah od vojnika, čak su ismijavali pripadnike Rosu i rugali im se, a snimak je objavljen na Facebook stranici "Borbeni efektivi".

Broj Srba okupljenih na prelazu Jarinje danas je znatno veći nego tokom jučerašnjeg dana. Oni su, kako se vidi na snimku, u dobrom raspoloženju i sa psovkama dočekali smjenu straže.

Činjenica da su vlasti u Prištini najavile da počinju sa uspostavljanjem reciprociteta prema Srbiji, izazvalo je veliku zabrinutost i revolt građana srpske nacionalnosti, prenosi Kurir.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije