Ex -Yu

Pogledajte kako se piloti Vojske Srbije spremaju za vježbu "Odgovor"

Pogledajte kako se piloti Vojske Srbije spremaju za vježbu "Odgovor"
Foto: Screenshot | Pogledajte kako se piloti Vojske Srbije spremaju za vježbu "Odgovor"

Na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" u subotu će biti održana Združena taktička vježba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj će prisustvovati predsjednik Aleksandar Vučić.

Sve jedinice Vojske Srbije spremne za vježbu "Odgovor 2021" na kojoj će prikazati obučenost i savremeno naoružanje kojim su opremljene.

"Čuvari našeg neba, hrabri pripadnici RV i PVO su, kao i uvek, na visini zadatka. Neustrašivi pripadnici naše kopnene vojske uvek spremni, na prvoj liniji. Sve jedinice Vojske Srbije spremne za sutrašnju vežbu „Odgovor 2021“ na kojoj će prikazati obučenost i savremeno naoružanje kojim su opremljene. Mi smo uvek tu, uz svoj narod! Služimo Srbiji!", napisao je uz video iz pilotske kabine ministar odbrane Nebojša Stefanović. 

U četvrtak je održana i generalna proba vježbe.

Na poligonu "Orešac" prikazana je sposobnost specijalnih jedinica vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rješavanje talačke situacije, dok su na "Pasuljanskim livadama" su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vježbe u subotu će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvježbanosti, vatrene moći i sadejstva u rješavanju kriznih situacija, prenose "Novosti.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije